Malzemeleri:
Dört tane yufka
Dört tane yufka
Üç tane kemer patlıcan
Bir su bardağı kaşar peynir rendesi
Kırmızı pul biber
Bir su bardağı süt
Bir su bardağı fındık yağı
İki yumurta birinin sarısı üzerine
Çörek otu,susam,haşhaş tohumu
Patlıcanlarımızı yıkayıp köz matikte közleyelim.Yoksa közmatik ocak üstünde veya ateş olan her hangi bir sıcaklıkta da közleyebiliriz.Soyup minik minik doğrayalım patlıcanlarımızı.Kaşar peynir rendesi,tuz,pul biberi,patlıcanı bir karıştırma kabında karıştıralım.
Diğer bir kapta da süt,yumurta ve fındık yağını güzelce çırpalım.Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı düz olarak yayalım.Üzerini bol sütlü yağlı karışımımızla yağlayalım.Diğer yufkayı da büzüştürerek ilk yufkanın üzerine serelim ve onunda üstünü sütlü yağlı karışımla bol yağlayalım.
Yufkaların tam yarısında köz patlıcanlı,peynirli iç malzememizi yufkamızın üzerine eşit olarak yayalım .Kalan yufkalarımızı da aynı şekilde döşeyelim.Yufkalarımız bitene kadar üst üste yağlayıp sütleyip döşediğimiz böreğimizi bitince döşeme işimiz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu,susam ,haşhaş tohumu neyi arzu ederseniz,ya da hepsini birden bol miktarda serpelim .
180 derecede ısınmış sıcak fırına atalım kızarınca servis tabağına dilimleyip servis edelim.Sıcacıkken ,soğumasına izin fırsat vermeden yiyelim derim.
Afiyet olsun ...
patlıcanla yapılan hiçbirşeye hayır demem helede börek olunca bayılırım,ellerine sağlık vişnapcım...
YanıtlaSilHele de o patlıcan közlenirse değil mi canım anne elim Hep sevenler bir aradayız ne güzel ne mutlu bizlere,teşekkür ederim canım benim...
YanıtlaSil