Malzemeleri:
4 adet yufka
4 adet yumurta
4 su bardağı süt
Yarım paket margarin
300/350 gram kaşar peyniri rendesi
Yarım çay kaşığı tuz (Ben koymadım kaşar peyniri zaten tuzluydu diye.)
Üzeri için en çok sevdiklerim olan bol çöreotu ve susam:)
Yapılışı:
Önce fırın tepsimizi fındık yağı ile yağlayalım. Bir derin kaseye yumurtalarımızı kıralım çırpalım sütü ve hafifce erittiğimiz margarini de ilave edip iyice çırpalım.Bir yufkamızı tepsimize düzgünce yayalım dışarı sarkan kısımlarını böreğimizi döşedikten sonra tepsimizin üstüne çevireceğiz dursunlar sarkık vaziyette beklesinler şimdilik.
Diğer yufkalarımızı elimizle parçalayıp sütlü karışımın içine atalım partal partal alıp tepsiye düzgünce dengeli döşeyelim .Yarı arada kaşar peyniri rendelerimizi de serpelim yufkalarımızın üzerine.Sütlü karışımda bekleyen diğer yufkalarımızı da alıp kaşar peynirlerimizin üzerlerine döşeyelim .
Yufkalarımız bitince tepsiden sarkan yufkalarımızı tepsimize çevirip düzgünleştirelim..Üzerine yumurta sarısı bu yumurtanın da akını sütlü karışıma ilave ettiydim.Sürelim ve bol çöreotu susam ne varsa keşke haşhaş tohumu da olaydı evde böreğimizin üzerine dökelim ve 180 derecelik ısıtılmış fırına atalım.
Pişip kızardığında fırından alalım hafifce soğutup dilimleyip servis tabağımıza alalım .
Afiyet Bal Şekerler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder