Malzemeleri:
Bir kilo taze fasulye
Dört orta boy kuru soğan
7/8 diş sarımsak
Fındık yağı
Tuz
Kırmızı biber
Kara biber
Tarifi:
Taze fasulyelerimizin uçlarını keselim.İstersek bütün bırakalım.
İstersek ortadan ikiye bölelim.
Ben üşendiğimden bütün bütün bıraktım.
Ortadan ikiye mi bölseydim dediysem de , geç kaldım deyip kaldığım yerden devam ettim pişirmelere:)
Allah'ım mutfakta bir sıcak bir sıcak.
Lambayı bile kapadım ki ısı hafiflesin diye.
Öğlenin güneşi olanca haşmeti ile mutfağın duvarlarında.
Ayıkladığımız taze fasulyelerimizi yıkayıp haşlayalım .
Hafif diri kalsınlar .
Süzgüye alalım süzüle dursunlar.
Biz de bu arada kuru soğanlarımızı piyazlık doğrayıp fındık yağında kavuralım.
Bir fiske tuz ilavesi ile iyice karamelize olsunlar.
Kırmızı pul biberlerini de ilave edip bir iki çevirelim renk versinler.
Haşlanıp süzülen taze fasulyelerimizi de soğanlara ilave edelim.
Berabere kısık ateşte iyice kavuralım.
İnmesine yakın dövülmüş sarımsaklarımızı ve karabiberini de ilave edelim.
Bir beş dakika daha berabere harmanlansınlar.
Servis tabağına alıp sofraya getirelim.
Canı isteyipte yapanlara afiyetler olsun.
Peki canı isteyip te ekrana ekmek bananlar ne olacak ? :DDD
YanıtlaSilHaaa ahh haaa haaa üstüne un helvası yiyecekler desem :))
YanıtlaSilO zaman bu bir cinnet biçimi olacak derim :)))
YanıtlaSilYok o kadar hayınnn değilemmm un helvasını yarına pişiriimm bari:)))
SilBunun turşudan yapılan kavurması da vardı sanırım,ben tarifi görünce o sandım,gene de harika görünüyor,mevsim de bitmeden mutlaka bir daha yemeli taze taze:D
YanıtlaSilNalan bloğumda fasulye turşusunun kavurması da var ama bu çok daha güzel oluyor.Ya da ben pek ekşi lezzetleri sevmediğimden de böyle tespitte bulunuyor olabilirim canımm:))
Silevlendikten sonra kayınvalidemden öğrendiğim tarif ama biz soğan katmıyoruz birde öyle denemeli. ımmm bayılırım nasılda canım ıstedi şimdi
YanıtlaSilSoğandır lezzet veren acaba sizin tarifiniz nasıl soğansız merak ettim sevgili Huzur Moda.Bir anlatsanız.Mısır unlusunu yapıyorum ona ben de soğan koymuyorum.Sevgilerimle.
Silcanım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. Annem fasulyeyi kaymakla da kavurur ve ben çok severim.
YanıtlaSilPakizeciğimm canımmm merhaba.Kaymaklı da olabilir deneyeceğim mutlaka ,sevgilerimle...
SilBende çok sık yaparım ama soğan koymam sizin tarifinizide deneyeceğim.Ellerinize sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilMehtapcığımm inan merak ettim soğansız olanı bir tarif verseniz denesem canımmm.sevgilerimle..
SilBu fotoğrafı görüpde can istememek nasıl olacak vişnabım:)
YanıtlaSilfasulye zaten kıskacımızda:)tarif enfes, sunum muhteşem
mutlaka denenecek:)ellerine sağlık canım.
öperim seni...
İnci'mmmm aynı yöreden sayılırız Karadeniz'in en çok tükettiği sebze diyebiliyorum yanılmıyorsam çok yakında bir de döndermesini yapayım diyorum.Canım sevgilerimle...
Sil