Vişnap

Taze Fasulye Kavurması...

14
Malzemeleri:
Bir kilo taze fasulye
Dört orta boy kuru soğan
7/8 diş sarımsak
Fındık yağı
Tuz
Kırmızı biber
Kara biber
Tarifi:
Taze fasulyelerimizin uçlarını keselim.İstersek bütün bırakalım. 
İstersek ortadan ikiye bölelim.
Ben  üşendiğimden bütün bütün bıraktım.
Ortadan ikiye mi bölseydim dediysem de , geç kaldım deyip kaldığım yerden  devam ettim pişirmelere:)
Allah'ım mutfakta bir sıcak bir sıcak. 
Lambayı bile kapadım ki ısı hafiflesin diye.
Öğlenin güneşi olanca haşmeti ile  mutfağın duvarlarında.
Ayıkladığımız taze fasulyelerimizi yıkayıp haşlayalım .
Hafif diri kalsınlar .
Süzgüye alalım süzüle dursunlar.
Biz de bu arada kuru soğanlarımızı piyazlık doğrayıp fındık yağında kavuralım.
Bir fiske tuz ilavesi ile iyice karamelize olsunlar. 
Kırmızı pul biberlerini de ilave edip bir iki çevirelim renk versinler.
Haşlanıp süzülen taze fasulyelerimizi de soğanlara  ilave edelim.
Berabere kısık ateşte iyice kavuralım.
İnmesine yakın dövülmüş sarımsaklarımızı ve karabiberini de ilave edelim.
Bir beş dakika daha berabere harmanlansınlar.
Servis tabağına alıp sofraya getirelim.
Canı isteyipte  yapanlara afiyetler olsun.


14 yorum: Leave Your Comments

  1. Peki canı isteyip te ekrana ekmek bananlar ne olacak ? :DDD

    YanıtlaSil
  2. Haaa ahh haaa haaa üstüne un helvası yiyecekler desem :))

    YanıtlaSil
  3. O zaman bu bir cinnet biçimi olacak derim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok o kadar hayınnn değilemmm un helvasını yarına pişiriimm bari:)))

      Sil
  4. Bunun turşudan yapılan kavurması da vardı sanırım,ben tarifi görünce o sandım,gene de harika görünüyor,mevsim de bitmeden mutlaka bir daha yemeli taze taze:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan bloğumda fasulye turşusunun kavurması da var ama bu çok daha güzel oluyor.Ya da ben pek ekşi lezzetleri sevmediğimden de böyle tespitte bulunuyor olabilirim canımm:))

      Sil
  5. evlendikten sonra kayınvalidemden öğrendiğim tarif ama biz soğan katmıyoruz birde öyle denemeli. ımmm bayılırım nasılda canım ıstedi şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğandır lezzet veren acaba sizin tarifiniz nasıl soğansız merak ettim sevgili Huzur Moda.Bir anlatsanız.Mısır unlusunu yapıyorum ona ben de soğan koymuyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  6. canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. Annem fasulyeyi kaymakla da kavurur ve ben çok severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pakizeciğimm canımmm merhaba.Kaymaklı da olabilir deneyeceğim mutlaka ,sevgilerimle...

      Sil
  7. Bende çok sık yaparım ama soğan koymam sizin tarifinizide deneyeceğim.Ellerinize sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcığımm inan merak ettim soğansız olanı bir tarif verseniz denesem canımmm.sevgilerimle..

      Sil
  8. Bu fotoğrafı görüpde can istememek nasıl olacak vişnabım:)
    fasulye zaten kıskacımızda:)tarif enfes, sunum muhteşem
    mutlaka denenecek:)ellerine sağlık canım.
    öperim seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci'mmmm aynı yöreden sayılırız Karadeniz'in en çok tükettiği sebze diyebiliyorum yanılmıyorsam çok yakında bir de döndermesini yapayım diyorum.Canım sevgilerimle...

      Sil